MyCloud.com/hello Setup- My Cloud Home Cannot Be Found or Not Detected on the Network


Issue:

Setup of a My Cloud Home using MyCloud.com/hello fails with the message:

"We Couldn't Find Your Device"


Image


Cause:

The possible causes of a failed device discovery are:

My Cloud Home Device


Networking

  • Insufficient amount of available IP addresses from the DHCP pool
  • Not using a Gigabit but a 10/100 network router
  • Router, Hub or Switch between the Internet facing router and the My Cloud Home
  • Router Security feature blocking local queries, filtering or block incoming network traffic
  • ISP filtering or blocking network traffic
  • Unstable or conjested network
  • VPN access being used causing network connection issues

Computer

  • My Cloud Home connected to the computer via USB or Ehternet Cable
  • Firewall, Anti-Virus, Malware, Internet Security or End Point Protection software blocking incoming network queries and or data transfers
  • etc...

Solution:

Topic
Instructions
LET'S TRY AGAIN! with MyCloud.com/hello Click Here For Instructions
Setup With Security Code Click Here For Instructions
My Cloud Home Device and LED Status Click Here For Instructions
Network Configuration Click Here For Instructions
Network Router UPnP and IP Address Check Click Here For Instructions
Computer Software and Firewalls Click Here For Instructions
First Time (New Device Setup) - Slow Breathing LED Click Here For Instructions
Collect Debug Logs and Contact Support Click Here For Instructions




In case the answer did not answer your question, you can always visit the WD Community for help from WD users.

Please rate the helpfulness of this answer